“Erg fijn dat deze workshop bestaat. Hier zouden meer mensen vanaf moeten weten. Het heeft mij erg geholpen om overzicht in mijn financiële situatie te krijgen”.

Grote gebeurtenissen in het leven brengen vaak financiële veranderingen met zich mee. Mensen die te maken hebben met ontslag, (echt)scheiding, arbeidsongeschiktheid of pensioen moeten vaak ook rondkomen van een ander inkomen, maar hoe doe je dat? Veel mensen komen juist in die periodes in financiële problemen. De workshop Levensgebeurtenissen helpt dat te voorkomen. U Centraal biedt gratis workshops in samenwerking met deskundigen op dit gebied. In 2,5 uur krijgen deelnemers informatie over toeslagen, regelingen en bespaarmogelijkheden.

De workshops zijn gratis toegankelijk voor iedereen uit Utrecht. Vragen die worden behandeld zijn: hoe ziet mijn financiële plaatje eruit nu ik niet meer kan werken of wanneer ik met pensioen ga? Op welke posten kan ik geld besparen? Zijn er regelingen waarvoor ik in aanmerking kom? De workshop wordt gegeven door de consulent Levensgebeurtenissen van U Centraal, samen met een deskundige zoals een advocaat of een arbeidsdeskundige. Alleen informatie is niet voor iedereen voldoende. Daarom peilt U Centraal een paar weken na de workshop of een deelnemer nog verdere ondersteuning wenst.

 Meer informatie en aanmelden

Zie www.u-centraal.nl/levensgebeurtenissen. (workshops: (echt)scheiding, ontslag, arbeidsongeschiktheid, pensioen)

P.S.: vanaf september starten er ook twee nieuwe workshops:
–     18 jaar? Word geldwijzer!
–      Hoe ga je financieel verder na verlies van een partner?