Ontmoetingsplekken

Er zijn veel ontmoetingsplekken in de verschillende wijken in Utrecht. Ontmoetingsplekken voor een kop koffie, een gesprek, een luisterend oor, een activiteit of training.

Ontmoetingsplekken per wijk

Wilt u weten welke ontmoetingsplekken er in uw wijk zijn? Op welkome wijken kunt u per wijk zoeken naar buurthuizen.

Hieronder worden per wijk een aantal ontmoetingsplekken (extra) onder de aandacht gebracht.

Centrum

Het Stiltecentrum in Hoog Catharijne is een plek om even tot rust te komen.  Iedereen is welkom – ook voor een gesprek, een luisterend oor, en een kopje koffie of thee.

Noord

Bij Bosshardt Zuilen is een ontmoetingsplek voor de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en waar u terecht kunt voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden en andere activiteiten. Ook in Ondiep is een Bij Bosshardt gevestigd.
• In Buurthuis Zuilen worden tal van laagdrempelige activiteiten georganiseerd door de buurtbewoners (samen met de sociaal makelaars van Me’kaar).
Wegwijs heeft op Paranadreef 353, Ghanadreef 2 en Ondiep 54A inloopmomenten en biedt sociale activering en ondersteuning aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren en een psychiatrische en/of dakloze achtergrond hebben.
• Aan de Schooneggedreef is buurtcentrum De Dreef gevestigd. Hier zijn tal van activiteiten te doen, die vooral gericht zijn op de veelzijdige achtergrond van de buurtbewoners. Zo wordt er veel aandacht besteed aan taal. De sociaal makelaars van Wijk & Co zijn verbonden aan buurtcentrum De Dreef.

West

• Het Ubuntuhuis is een kleinschalig buurthuis in Lombok dat er vooral is voor mensen die zich buiten de samenleving voelen staan en niet gemakkelijk waardering vinden op andere plekken. Het is steeds meer een plek geworden waar mensen zonder verblijfsstatus en/of vast onderdak tot rust kunnen komen en o.a. samen eten, Nederlandse les volgen, theater spelen en samen activiteiten buitenshuis ondernemen.
De Wijkplaats is een laagdrempelige gastvrije ontmoetingsplek in de wijk Lombok.De Wijkplaats is een uiting van het kerk- en buurtwerk in Utrecht-West en is in principe open voor alle buurtbewoners.
Kopi susu is een cultureel dagcafé en iedere donderdagavond is er de themaavond “Betrokken in de Zorg”. Met discussiegroepen, presentaties, en uitwisseling. Toegang is gratis.

Zuid

• Het doel van Villa Vrede is mensen zonder verblijfsvergunning een plek bieden waar ze simpelweg mogen zijn, een gezicht krijgen, zich veilig voelen, hun sociaal netwerk kunnen opbouwen en gestimuleerd worden tot zelfredzaamheid.
Enik Recovery College is een centrum voor persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp. Het is gebaseerd op een totaalconcept dat plaats biedt aan scholing, wonen en sociale contacten.
Huis voor de buurt/Huiskamer Hart van Noord is een laagdrempelig buurthuis waar bewoners elkaar ontmoeten, informeren, adviseren, elkaar helpen en uiteraard gezellig met elkaar zijn. Sociaal makelaar Doenja is hier aanwezig.
• Het Drie Generatie Centrum (3GC) richt zich op de rijke wereld van Kanaleneiland. Met o.a. een koffieochtend, een koor, sport voor ouderen en een meidenclub zijn er tal van mogelijkheden.

Oost

Wegwijs biedt sociale activering en ondersteuning aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren en een psychiatrische en/of dakloze achtergrond hebben. Wegwijs heeft inloopmomenten aan de Adriaanstraat 26AA (alleen voor vrouwen) en Keulsekade 36.
Sterrenzicht is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Er zijn allerlei activiteiten te doen zoals sport, muziek, dans en kookworkshops.
Buurthuis Podium Oost is op de Oudwijkerdwarsstraat 148 te vinden. U bent er welkom voor koffie en een praatje of voor een activiteit.

Ontmoetingsplekken via uw buurtteam

Mocht u meer informatie willen over ontmoetingsplekken in uw wijk dan kunt u ook contact opnemen met het buurtteam in uw wijk.

Samen eten in uw wijk

Wilt u gezellig samen met anderen eten? Schuif dan aan bij een van de sociale eettafels.

Bij Resto VanHarte kunnen mensen terecht voor een gezonde en goedkope drie-gangen maaltijd in een gezellige omgeving. Regelmatig komen lokale ondernemers, zorgverleners, welzijnswerkers of de wijkagent vertellen over hun activiteiten in de wijk. Ook worden er vaak speciale avonden georganiseerd.

Bij Esther’s Eethuis in Overvecht wordt er iedere dinsdag door een team enthousiaste vrijwilligers gekookt en samen met de gasten gegeten. Geopend: van 17.30 tot 20.00 uur.

Musketon, Hondsrug 19 3524 BP Utrecht. Geopend: maandag van 17:00 tot 19:30 uur en woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Contactpersoon: Jeanet Peters, telefoon: 030-7210501.

Eetclub de Rode Loper, Gambiadreef 60, Overvecht. Geopend: dinsdagavond om 17:30 uur.
Opgeven via 06- 16564081.

Hanna’s Herberg, Moezeldreef 400, Overvecht. Geopend: woensdagavond om 17:30 uur. Meer informatie: Hannasherberg@gmail.com.

Dinnie’s Dinner, Keerkringplein 40, Sterrenwijk. Geopend: dinsdag en zondagavond om 17:30 uur.

Belle’s Bistro, Ludgerusstraat 251, Zuilen. Geopend: woensdagavond om 17:30 uur. Meer informatie via: 06-51865444 of info@stichtingonderanderen.nl.