Voedsel

In Utrecht kunt u onder bepaalde omstandigheden gratis voeding krijgen. Ook zijn er een groot aantal plekken waar u tegen een kleine vergoeding samen met anderen kan eten.

Gratis eten

• De VoedselbankPLUS Utrecht biedt noodhulp in de vorm van gratis voedsel. Wekelijks worden vanuit negen uitgiftepunten in Utrecht gratis voedselpakketten uitgedeeld.
• Gratis voedsel is in overleg ook te verkrijgen via de Facebookgroep ‘Hulp aan minima Utrecht’. Deze groep richt zich op mensen die niet bij de voedselbank terecht kunnen, maar wel ondersteuning kunnen gebruiken. Daarvoor hebben zij een sociale supermarkt in het leven geroepen, waar o.a. eieren en vlees kunnen worden gekocht. Verder verzorgen zij zaken als kleding, nood- en feest(dagen)pakketten en speelgoed. De groep werkt nauw samen met ‘ Door Mensen Voor Mensen’. Mail naar hulpaanminimaUtrecht@outlook.com of bel naar 06-17900340.
• Bij stichting Omduw zijn voedselbonnen verkrijgbaar om te kunnen eten bij het Smulhuis. Deze zijn op te halen tijdens het spreekuur op vrijdagochtend tussen 10.30 en 12.00.
• Ook via Al Amal is het mogelijk om een voedselpakket te halen.

Samen eten tegen een laag tarief

• Samen voordelig en gezellig eten kan in bijna elke wijk bij de zogenaamde sociale eettafels. Zo wil Resto vanHarte mensen met elkaar in verbinding brengen door samen te laten koken en eten. Andere voorzieningen voor een voedzame, goedkope maaltijd zijn Esther’s Eethuis, de Rode Loper en Hanna’s Herberg. Meer adressen vindt u in de U Gids. Met een U-pas kunt u zelfs korting krijgen bij sommige van deze tafels.

 

Overige tips

De Dierenvoedselbank is er om mensen die in financiële moeilijkheden zijn geraakt te ondersteunen om hun huisdier te kunnen behouden. De vorm van ondersteuning heeft als eerste prioriteit voedsel.
• Bij Food for good, in o.a. park Transwijk in Kanaleneiland, verbouwen vrijwilligers groente en fruit. De oogst gaat voor het merendeel naar de moestuinders zelf, de Voedselbank en Resto Van Harte. De rest wordt verkocht op openingstijden en op bestelling.