Platform Armoedecoalitie

15:00 - 17:00

Bijeenkomst voor platformleden. Op de agenda:

1          Mentale gezondheid van jongeren uit een gezin met weinig geld

Isabel Koopmanschap van de UU doet het onderzoek ‘Minding the Gap’ over de mentale gezondheid van jongeren (12-25 jaar) die weten hoe het is om te leven in een gezin met weinig geld. Samen met jongeren, ouders, professionals en beleidsmakers uit Kanaleneiland onderzoeken ze wat er allemaal meespeelt en bedenken ze acties om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren. 

Tijdens de Platformbijeenkomst vertelt Isabel over de resultaten van het onderzoek tot nu toe. Zij wil de volgende vragen voorleggen:

  • Welke benoemde problemen herkennen jullie wel en niet?
  • Welke acties die zijn voorgesteld door de deelnemers zijn volgens jullie effectief en haalbaar?
  • Welke voorgestelde acties sluiten aan bij bestaande acties in Kanaleneiland?
  • Welke mensen kunnen worden betrokken om acties te agenderen of uit te voeren?

2          Kop voor Nop

Een Kop voor Nop staat voor het idee dat mensen die niet zo makkelijk een kop koffie in een café kunnen betalen, een gratis kop koffie kunnen krijgen, die al betaald is door andere café-bezoekers. Jesse Jorg (RAUM) en Jan-Pieter (Goede Vrijdag) willen graag dit idee in Utrecht stevig op de kaart zetten. Ze willen met het platform in gesprek over waar ze in de uitwerking op moeten letten zodat mensen die niet zo makkelijk een kop koffie kunnen betalen er gebruik van gaan maken.

Extra info: Hier vind je de podcast aflevering ‘wat als je koffie maar één euro kost‘ waar we Kop voor Nop op hebben gebaseerd.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux