Gezocht: professionals die buiten de lijntjes kleuren

Gelukkig bestaan ze nog: professionals met lef én hart voor de zaak. Die ‘creatief’ en flexibel met de regels en het systeem omgaan. Zodat mensen die met bestaansonzekerheid leven en dringend hulp nodig hebben, echt goed worden geholpen.
Ken jij zo’n professional of ben je zo iemand? Dan horen we daar graag meer over! 

Waarom dit onderzoek?

Professionals zetten zich dagelijks in om mensen met (geld)problemen zo goed mogelijk te helpen. Soms lukt dat niet, omdat ze tegen de regels van het huidige systeem aanlopen. Vandaar, dat professionals regelmatig extra moeite voor hun cliënten moeten doen – bijvoorbeeld door meer dan de voorgeschreven tijd aan een cliënt te besteden, dingen op te pakken die niet tot hun functietaken behoren of de regels flexibel te interpreteren.

Wie doen dit onderzoek?

Carlijn Kamphuis, Jantien van Berkel en Sanne Verra zijn onderzoekers bij de Universiteit Utrecht. Zij zoeken professionals die hier meer over kunnen vertellen. Hoe wordt er omgegaan met de complexiteit van het systeem en welke creatieve oplossingen worden ingezet? Door deze inzichten te verzamelen willen zij anderen inspireren en zo een bijdrage leveren aan een passender systeem.

Waarom meedoen?

Jouw bijdrage helpt ons te begrijpen hoe professionals beter ondersteund kunnen worden in hun werk en hoe het systeem verbeterd kan worden.

Hoe kan ik meedoen?

De onderzoekers horen graag wat jouw ervaringen zijn. Dat gebeurt met een interview, dat ongeveer een uur duurt.

• Interview van een uur.
• Afspraak op een tijd en plek die jou goed uitkomt.
• Eventuele reiskosten worden vergoed.

Contact

Heb je tips, wil je meedoen of meer weten over dit onderzoek? Stuur een email naar Carlijn Kamphuis via c.b.m.kamphuis@uu.nl of Jantien van Berkel via j.vanberkel@uu.nl.

Bekijk de flyer.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux