Ervaringsdeskundigen in armoede op NOS journaalErvaringsdeskundigen in armoede en uitsluiting op NOS journaal

De Link presenteerde in samenwerking met de landelijke stuurgroep op vrijdagmiddag 25 september in Amsterdam de resultaten van een tweejarig programma: Armoede in de uitverkoop!

Afgelopen 2 jaar heeft de Belgische organisatie De Link in Nederland een aantal tandems (duo’s) in de armoedebestrijding opgeleid, die opleidingen voor ervaringsdeskundigen in armoede gaan verzorgen of scholing rond armoede aanbieden aan werkplekken en onderwijsinstellingen. Zo zijn er inmiddels ook tandems in Utrecht.

Op die vrijdag bleek er veel interesse te zijn vanuit het hele land. Groningen is al begonnen met de opleiding voor mensen in de armoede.
De lokale organisaties en de wethouder in Amsterdam boden die dag aan om een paar opleidingsplaatsen in te kopen, zodat daar de opleiding binnenkort ook al van start kan gaan. Een prachtig resultaat van een boeiende dag.

Ook de NOS wijdde hier een item aan tijdens het 8 uur journaal op zondag 27 september. Meer (beeld)informatie is terug te vinden op de NOS.

Voor verdere vragen over de conferentie of over de Utrechtse variant van deze opleiding, kunt u contact opnemen met info@armoedecoalitie-utrecht.nl