Ontmoetingsplekken in Utrecht

Er bestaan legio ontmoetingsplekken in de verschillende wijken in Utrecht. Plaatsen voor een kop koffie, een gesprek, een luisterend oor, een activiteit of training.

Ontmoetingsplekken per wijk

Wilt u weten welke ontmoetingsplekken er in uw buurt zijn? Op welkome wijken vindt u er nadere informatie over. Hieronder worden per wijk een aantal ontmoetingsplekken (extra) onder de aandacht gebracht.

Noord
Bij Bosshardt Zuilen is iedereen welkom. U kunt hier terecht voor een bakkie koffie, een praatje, gezellige maaltijden en andere activiteiten. Ook Ondiep heeft een vestiging van Bij Bosshardt.
• In Buurthuis Zuilen worden tal van laagdrempelige activiteiten georganiseerd door de buurtbewoners (samen met de sociaal makelaars van Dock).
Wegwijs heeft op Paranadreef 353, Ghanadreef 2 en Ondiep 54A inloopmomenten en biedt sociale activering en ondersteuning aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren en een psychiatrische en/of dakloze achtergrond hebben.
• Aan de Schooneggedreef bevindt zich buurtcentrum De Dreef. Hier worden tal van activiteiten aangeboden, die vooral gericht zijn op de veelzijdige achtergrond van de buurtbewoners. De sociaal makelaars van Dock zijn hier eveneens gehuisvest.
•In Ballorig aan de Mississippidreef in Overvecht orgniseert Super Single Mom regelmatig playdates. Tijdens deze dates kunt u netwerken met andere ouders, terwijl uw kind speelt. De toegang is gratis inclusief een kop koffie en iets lekkers voor de kinderen. Meer weten? Neem dan contact op met Cybille, tel.nr. : 06 36037179; mail, cybillelatour@gmail.com.

West
• Het Ubuntuhuis is een kleinschalig buurthuis in Lombok. Het richt zich  vooral op mensen die zich buiten de samenleving voelen staan en niet gemakkelijk waardering vinden op andere plekken. Bovendien kunnen hier mensen zonder verblijfstatus en/of vast onderdak tot rust komen en o.a. samen eten, Nederlandse les volgen, theater spelen en samen activiteiten buitenshuis ondernemen.
De Wijkplaats  vormt een laagdrempelige gastvrije ontmoetingsplek in de wijk Lombok. Hoewel deze locatie valt onder het kerk- en buurtwerk in Utrecht-West, staat de deur voor alle buurtbewoners open.
Kopi susu kan worden gekarakteriseerd als een cultureel dagcafé. Zinnenprikkels en SMMU (Samen Muziek Maken Utrecht) organiseren hier regelmatig (gratis) activiteiten zoals workshops en spellenmiddagen.

Zuid
Villa Vrede biedt mensen zonder verblijfsvergunning een plek waar ze simpelweg mogen zijn, een gezicht krijgen, zich veilig voelen, hun sociaal netwerk kunnen opbouwen en gestimuleerd worden tot zelfredzaamheid. Door activiteiten, trainingen, voorlichting kunnen zij zich alvast verder ontplooien.
• Bij Enik Recovery College kun je terecht voor scholing rondom herstel en persoonlijke ontwikkeling, én sociale contacten.
Hart van Noord is een laagdrempelig buurthuis waar bewoners elkaar ontmoeten, informeren, adviseren, elkaar helpen en het uiteraard gezellig met elkaar kunnen hebben.
• Het Drie Generatie Centrum (3GC) richt zich op de rijke wereld van Kanaleneiland. Met o.a. een koffieochtend, een koor, sport voor ouderen en een meidenclub valt er volop te doen!

Oost
•  Wegwijs organiseert sociale activering en ondersteuning aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren en een psychiatrische en/of dakloze achtergrond hebben. Zo is er elke maandag in de Adriaanstraat 26AA een vrouweninloop van 13.00 -16.00 uur met spelletjes, koffie en volop gezelligheid. Op dinsdag en woensdag van 13.00 - 16.00 uur wordt op de Keulsekade 36 een inloopsessie gehouden. Het complete overzicht van activiteiten vind je op de site van www.jekuntmeer.nl.
Sterrenzicht heeft activiteiten voor jong en oud zoals sport, muziek, dans en kookworkshops.
Buurthuis Podium Oost in de Oudwijkerdwarsstraat 148 ontvangt u graag voor koffie en een praatje of voor een activiteit.

Samen eten in uw wijk

Wilt u gezellig samen met anderen eten? Schuif dan aan bij een van de sociale eettafels.
• Bij Resto VanHarte kunnen mensen terecht voor een gezonde en goedkope drie-gangen maaltijd in een gezellige omgeving. Regelmatig komen lokale ondernemers, zorgverleners, welzijnswerkers of de wijkagent vertellen over hun activiteiten in de wijk. Daarnaast worden er vaak speciale avonden georganiseerd.
• De Blauwe loper: gezellig samen boodschappen doen, groenten snijden en koken om daarna samen aan tafel te gaan. Buurtcentrum de Boog, Ghanadreef 2, Overvecht. Geopend: elke donderdag van 16.00 tot 20.00 uur. Conctactpersoon: Ann van den Brink, telefoon: 06-46922896. 
De Derde Eettafel biedt buurtbewoners de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar te eten in de Musketon, Hondsrug 19 3524 BP Utrecht. Geopend: elke derder vrijdag van 17:00 tot 19:30 uur en woensdag van 18:30 tot 20:00 uur. Contactpersoon: Jeanet Peters, telefoon: 030-7210501.
Eetclub de Rode Loper, Gambiadreef 60, Overvecht. Geopend: dinsdagavond om 17:30 uur. Opgeven via 06-16564081.
Hanna’s Herberg, Moezeldreef 400, Overvecht. Geopend: woensdagavond om 17:30 uur. Meer informatie: Hannasherberg@gmail.com.
Diny’s Diner, Keerkringplein 40, Sterrenwijk. Geopend: dinsdag en zondagavond om 17:30 uur.
• In Ravenna's Restaurant in buurtcentrum Hart van Hoograven ontmoet je andere buurtbewoners tijdens een heerlijke drie-gangen maaltijd. Geopend: eén keer in de twee weken op donderdag om 17 uur. Meer informatie: Walter Kronenburg; email: waterwg@casema.nl.
Belle’s Bistro, Ludgerusstraat 251, Zuilen. Geopend: woensdagavond om 17:30 uur. Meer informatie via info@stichtingonderanderen.nl.

 


Terug naar overzicht