De Mantel van Sint Maarten: kinderen in de hoofdrol

Op vrijdag 9 november vindt het jaarlijks evenement De Mantel van Sint Maarten plaats in de Domkerk in Utrecht. Dit jaar richt het evenement zich op kinder... Lees meer?

Slotfestival: Mooi meegenomen!

De week sluiten we af met een feestje op 17 oktober, Internationale armoededag. Op die dag gaan we door met (uit)delen: we hebben dan werkelijk van alles i... Lees meer?

Mooi meegenomen!

Het leven van mensen met een minimuminkomen gaat niet over rozen: altijd maar puzzelen hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen. En natuurlijk komen onverw... Lees meer?

Ubuntugesprek: (zelf)waardering en kritiek

Het Ubuntuhuis organiseert opnieuw in samenwerking met de Armoedecoalitie een maandelijkse Ubuntugesprek. Middels deze gesprekken willen we mensen met uite... Lees meer?

‘Van levenservaring naar ervaringsdeskundigheid’

Vijftig auteurs uit het vakgebied ervaringsdeskundigheid hebben een didactiekboek geschreven, een nieuw baken op de route van het vak. Samen reflecteerden ... Lees meer?

Samen tegen eenzaamheid

Op donderdag 27 september organiseert So Ubuntu een dialoog over eenzaamheid. Cheryl Vliet, programmamaakster, schrijfster van diverse muziek- en theaterst... Lees meer?

Rijdende straattafel present op Sociale buurtmarkt

Op 8 september wordt het plein bij de Dreef (Schooneggendreef 27) weer omgetoverd tot een buurtmarkt. Van 11 tot 16 uur vinden daar o.a. diverse optredens,... Lees meer?

Van verschil naar potentieel

Na enkele decennia van beleidsinspanningen hebben onderzoekers van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) vastgesteld, dat Nederlanders gezon... Lees meer?

Mantel van Sint Maarten

Utrecht kent veel mensen, groepen en initiatieven die zich inzetten voor anderen. Mensen die geven èn delen. Sommigen doen dat op verrassende wijze.... Lees meer?

Hoe voelt arm zijn in Nederland?

Hoe voelt het om van € 35 per week te moeten rondkomen? Waar vind je dan steun? Welke vooroordelen krijg je over je heen? De NRC lanceerde in juni het... Lees meer?

Uitdaging: kunnen omgaan met geld

Financieel zelfredzaamheid Voor zelfstandig wonende jongvolwassenen met lichte verstandelijke beperkingen (LVB) kent het dagelijks leven veel uitdagin... Lees meer?

Rijdende straattafel op Buurtcamping Griftpark

Ook dit jaar kan er gekampeerd worden op De Buurtcamping Utrecht, ditmaal in het Griftpark. Bewoners uit de omliggende buurten kunnen hier in de zomervakan... Lees meer?

Handige site

De Federatie Opvang beschikt sinds deze week over een website. Daarop vindt u allerlei handige informatie. Zo kunnen begeleiders hier terecht voor tools op... Lees meer?

Wegwijswandeling: verborgen parels in de wijk

In de wijken Zuilen/Ondiep, Overvecht en Kanaleneiland valt van alles te halen. Gratis spullen en voedsel, maar ook raad en daad bij het invullen van formu... Lees meer?

Hersenontwikkeling bij kinderen in armoede

Maar liefst 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Als gemeente is het belangrijk om naast de materiële gevolgen van kinderarmoede ook oog te hebben... Lees meer?

Over bewindvoering gesproken

Bewindvoering, de begeleiding van mensen met grote schulden, is booming business. Het aantal commerciële bureaus dat zich op deze markt begeeft groeit... Lees meer?

Op naar de EMIN-bus!

De grote EMIN (European Minimum Income Network)-campagne voor een adequaat minimuminkomen is gestart. In het kader daarvan vertrokken deze week twee tourin... Lees meer?

Rijdende straattafel op vrijmarkt Lombok

Het wordt weer een gezellig rommeltje tijdens de vrijmarkt op 5 mei in Lombok. Niet alleen is er een rommelmarkt, maar ook zijn er muziekoptredens, kindera... Lees meer?

Rijdende straattafel in Kanaleneiland

Het wordt weer een gezellig rommeltje tijdens de vrijmarkt op 5 mei in Lombok. Niet alleen is er een rommelmarkt, maar ook zijn er muziekoptredens, kindera... Lees meer?

In de lift?

Na een jarenlange crisis gaat het Nederland economisch weer voor de wind. Consumenten geven onbezorgd uit, bedrijven noteren stevige winsten en de aandelen... Lees meer?

Gemeentelijk geld moet echt naar arme kinderen

In maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Als Armoedecoalitie Utrecht maken wij ons, samen met de gemeente, hard voor het bestrijden van armoede... Lees meer?

Wat de fok: mijn doekoe is op!

Niet alleen volwassenen hebben schulden, ook steeds meer jongeren worstelen daarmee. Hun inkomen is vaak - zelfs wanneer zij werken - niet voldoende om te... Lees meer?

Weten wat werkt gaat van start!

Goed nieuws; het experiment ‘Weten wat Werkt’ gaat definitief door! In dit experiment onderzoekt de gemeente wat het effect is van een andere a... Lees meer?

Weer meer Utrechters leven in armoede

Het aantal gezinnen dat in Utrecht in armoede leeft, steeg de afgelopen jaren opnieuw - al vlakt die groei wel af. Hadden in 2010 nog 22.200 huishoudens ee... Lees meer?