Cash2Grow: financiƫle en persoonlijke groei

Stichting Cash2Grow promoot spaarkringen voor mensen met een krappe beurs zodat ze sociaal en financieel weerbaarder worden.
Zij ontwikkelen trainingsmateriaal, leiden begeleiders op en starten spaarkringen in samenwerking met organisaties zoals gemeentes en welzijnsorganisaties.

Over spraarkringen gesproken

De meeste mensen willen geld achter de hand hebben. Maar veel mensen hebben moeite met sparen. Geld op de bank of in een portemonnee wordt makkelijk uitgegeven. Geld dat via een spaarkring opzij wordt gezet, is echter niet direct beschikbaar. De leden van een kring inspireren elkaar om geld opzij te zetten voor iets wat ze graag willen: een nieuwe fiets, een meubelstuk, vakantie, zomerkamp …

Sparen kan met heel kleine bedragen. Het gaat niet om hoeveel je spaart, maar om de mindset óm te sparen. Uit het fonds dat gevormd wordt door het spaargeld kunnen leden ook kleine leningen ontvangen om een tijdelijk tekort op te lossen of een investering te doen. Onderlinge steun, tips en ervaringen van anderen helpen om financiële problemen te voorkomen of aan te pakken voordat ze te groot worden. Lees hier meer.

Op cursus

Op 13 en 14 mei vindt een tweedaagse starttraining plaats voor begeleiders van spaarkringen. Deze training wordt gegeven in samenwerking met Stichting LIFT. Daarvoor kunnen zich nog enkele mensen aanmelden.
Tijd: van 10.00 – 16:30 uur
Locatie: Volksuniversiteit Utrecht
Informatie en aanmelding: https://www.cash2grow.org/agenda/.


Terug naar nieuws