De moeite waard

Het is kort dag, maar de volgende activiteiten komende donderdag zijn zeker de moeite van het bijwonen waard.

- Op die dag organiseert de Erasmus Universiteit een bijeenkomst in het kader van het onderzoeksproject ‘Re-integratie in BOLD cities’. In dat onderzoek wordt bekeken hoe grote gemeenten inwoners vanuit een uitkering beter naar passend werk kunnen begeleiden. Vanzelfsprekend dient daarin ook de mening van de bewoners te worden meegenomen: wat vinden zij dat de gemeente met hun gegevens mag doen, wat zijn hun ervaringen, welke vragen en zorgen houden hen bezig?

Tijdens de onderzoeksbijeenkomst gaan zij graag met Utrechters in gesprek om hun mening over dit onderwerp te horen. Wil je meedoen, stuur dan een mail naar: astridvankooten@tussenvoorziening.nl. Tijd: 10.00 - 14.30 uur inclusief koffie, thee, lunch; locatie: nog niet bekend.

N.B.: als je hier naar toe wilt gaan, dien je in de gemeente Utrecht te wonen en uitkeringsgerechtigd te zijn. Deelnemers krijgen na afloop van de bijeenkomst een VVV-cadeaubon of OV-kaart t.w.v. 50 euro toegestuurd.

- Het team van ‘Geef armoede een gezicht’ organiseert in de avond in samenwerking met het STUT-koor en café Averechts de bijeenkomst ‘De wereld op zijn kop!’. Aan de hand van een ervaringsverhaal gebaseerd op De Rijke Bramenplukker (Godfried Bomans) laten de vrijwilligers zien hoe de kloof tussen leef- en systeemwereld eruit ziet. En hoe deze situatie voor beide werelden averechts en slopend kan werken en de wereld op zijn kop zet.

Via de uit-het-leven-gegrepen scènes start het gesprek met de zaal. Hierbij is expliciet ruimte voor het perspectief van ervaringsdeskundigen en dat van hulp- en dienstverleners.

Doel: ervaringen uit wisselen, herkenning vinden en samen tot verbeteringen komen. Tijd: 19.00 - 20.45 uur met gratis soep en lekkere hapjes. Locatie: Lijsterstraat 49.

 


Terug naar nieuws