Hulp voor jongeren bij administratie en geldzorgen

Humanitas afdeling Utrecht start met het project 'Get a Grip'. Een project, waarbij jongeren ondersteuning krijgen van een getrainde vrijwilliger bij hun geldzaken. De jongere spreekt een aantal maanden regelmatig af met de vrijwilliger om samen de administratie te ordenen en een overzicht te maken van inkomsten en uitgaven. Het project is er voor jongeren tussen de 16 en 24 - met en zonder schulden.

Vanaf hun zestiende krijgen jongeren serieus te maken met geldzaken. Zorgverzekering, zorgtoeslag, studentenleningen en abonnementen voor mobieltjes en internet. Niet iedereen kan deze verantwoordelijkheid direct aan. Steeds meer jongeren en jongvolwassenen komen hierdoor in de financiële problemen. Om dit probleem aan te pakken is Humanitas begonnen met 'Get a Grip'. Na een succesvolle uitvoering in andere steden is het nu ook gestart in Utrecht.

Deze organisatie biedt in Utrecht al ondersteuning aan volwassenen via het project 'Thuisadministratie'. Binnen 'Get a Grip' krijgen vrijwilligers extra scholing over het begeleiden van jongeren en specifieke financiële regelingen voor jongeren. Ook wordt er gewerkt met een online tool, zodat deelnemer en vrijwilliger in een beschermde omgeving met elkaar kunnen communiceren. Deelnemer en vrijwilliger bepalen samen hoe vaak ze online contact hebben en hoe vaak ze persoonlijk afspreken.

Deelnemers en vrijwilligers zijn beiden van harte welkom bij het project.

 


Terug naar nieuws