Op vakantie voor (bijna) niks!

*De selectie voor een 'Weekje Weg', een vakantie voor gezinnen met een laag inkomen,gaat weer van start. Tijdens de zomervakantie verblijf je dan gratis een week in Blaricum.Voor de weelke weg is er plek voor 27 gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Voor meer informatie: klik hier.

Aanmelden kan via: weekjeweg@armoedecoalitie-utrecht.nl of via 06–38516938.

*Zoek je een alleen voor je kinderen? Neem dan contact op met Y Camps. Zij organiseren zomerkampen voor kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen. Deze kinderen (6-16 jaar) kunnen tegen een geringe vergoeding van € 15,- een week op vakantie in Nederland. Voor een alleenstaande ouder geldt een inkomensgrens van maximaal € 1295,- bruto per maand; voor gezinnen een van € 1850,- bruto per maand. Mocht het vervoer naar een zomerkamp een struikelblok vormen dan kijkt de organisatie of er ook mogelijkheden zijn dat te vergoeden. Voor meer info: klik hier.

Aanmelden kan via info@ycamps.nl. Je kunt ook van maandag t/m donderdag van 09:30-12:30 en 13:30-16:00 uur bellen 035-6668777. Let op: bij de inschrijving wordt naar een bewijs van je financiele situatie gevraagd.

* Ook dankzij stichting OKEE Vakantiekampen kunnen kinderen uit minimagezinnen in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar op zomerkamp.Een week in zo'n kamp in Nederland of in de Ardennen zal voor de deelnemers vooral bestaan uit samenwerken en plezier met elkaar maken. In Nederland staan themaspellen voorop, in de Ardennen het thema survival. Daarnaast is er tijdens ieder kamp genoeg ruimte voor 'echte' kampactiviteiten zoals een kampvuur maken, knutselen en spannende verhalen. Dankzij de bijdrage van fondsen ontvangen ouders met een laag inkomen een fikse korting (tot maximaal 90%). Daarnaast zijn er nog andere vormen van korting mogelijk bijvoorbeeld via jeugdhulpverlening of via een PGB. Voor meer informatie: kijk hier


Terug naar nieuws