Rijdende straattafel op Buurtcamping Griftpark

Ook dit jaar kan er gekampeerd worden op De Buurtcamping Utrecht, ditmaal in het Griftpark. Bewoners uit de omliggende buurten kunnen hier in de zomervakantie hun tentje opzetten, maar ook bezoekers uit andere wijken zijn meer dan welkom om te genieten van de muziek, lekker eten en diverse activiteiten voor jong en oud. Ook de Armoedecoalitie doet deze camping aan. Medewerkers staan op 20 juli met de rijdende straattafel op het campingterrein. Hebt u moeite het hoofd boven water te houden? En komen onverwachte uitgaven zoals een gestolen fiets, versleten schoenen of kapotte wasmachine u daarom nooit uit? Kom dan naar deze mobiele plek!

Op vrijdag 20 juli staat de Armoedecoalitie met de rijdende straattafel op het terrein van De Buurtcamping in de wijk Wittevrouwen. Van 15 tot 17 uur kunnen mensen met hen en elkaar in gesprek over armoede en wat dat in de praktijk betekent. De vrijwilligers van de coalitie bieden een bakkie troost, verhalen en adviezen op het gebied van armoede. Zij informeren u graag over  voorzieningen en regelingen waar mensen met een kleine beurs hun voordeel mee kunnen doen. Zo kunnen zij u bijvoorbeeld vertellen over het aanbod van de U-pas en fondsen die willen bijdragen in de kosten voor sport, school, toneel- of muzieklessen. Want wist u bijvoorbeeld dat u voor kinderen met de U-pas een fiets, schoolkamp of zwemlessen kunt regelen?

Met deze activiteit willen zij armoede een gezicht geven en een positieve verandering bewerkstelligen. En voorkomen dat mensen met een kleine beurs in een neerwaartse spiraal terecht te komen die hen buiten de samenleving plaatst. Verschillende partijen - waaronder de Armoedecoalitie - maken hier een vuist tegen.

Nadere informatie
Voor meer informatie kijkt op www.armoedecoalitie-utrecht.nl. Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Tilly Prinsen, email: tillyoba@yahoo.nl of Tonio Bozelie tel: 030-2328831; email: toniobozelie@gmail.com.

 


Terug naar nieuws