Rijdende straattafel op vrijmarkt Lombok

Het wordt weer een gezellig rommeltje tijdens de vrijmarkt op 5 mei in Lombok. Niet alleen is er een rommelmarkt, maar ook zijn er muziekoptredens, kinderactiviteiten en nog veel meer! Zo laat de Armoedecoalitie die dag haar gezicht zien. Medewerkers staan dan met de rijdende straattafel op de markt op het Muntplein. Zij vertellen over  voorzieningen en regelingen waar mensen met een kleine beurs hun voordeel mee kunnen doen. Dus hebt u moeite het hoofd boven water te houden? En komen onverwachte uitgaven zoals een gestolen fiets, versleten schoenen of kapotte wasmachine u daarom nooit uit? Kom dan naar deze mobiele plek!  

Op zaterdag 5  mei staat de Armoedecoalitie met de rijdende straattafel op de vrijmarkt in Lombok. Van 11 tot 14 uur kunnen mensen met hen en elkaar in gesprek over armoede en wat dat in de praktijk betekent. De vrijwilligers van de coalitie bieden een bakkie troost, verhalen en adviezen op het gebied van armoede. Zo kunnen zij u bijvoorbeeld vertellen over het aanbod van de U-pas en fondsen die willen bijdragen in de kosten voor sport, school, toneel- of muzieklessen. Want wist u bijvoorbeeld dat u voor kinderen met de U-pas een fiets, schoolkamp of zwemlessen kunt regelen?

Met deze activiteit willen zij armoede een gezicht geven en een positieve verandering bewerkstelligen. En voorkomen dat mensen met een kleine beurs in een neerwaartse spiraal terecht te komen die hen buiten de samenleving plaatst. Verschillende partijen - waaronder de Armoedecoalitie - maken hier een vuist tegen.

Nadere informatie
Voor meer informatie kijkt op www.armoedecoalitie-utrecht.nl. Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Tilly Prinsen, email: tillyoba@yahoo.nl of Tonio Bozelie tel: 030-2328831; email: toniobozelie@gmail.com.


Terug naar nieuws