Schuld kan echt iedereen treffen

Anya helpt Amersfoorters met geldproblemen: ‘Schuld kan echt iedereen treffen’. Het aantal mensen met schulden neemt nog steeds toe. De Amersfoortse schuld­hulpverleenster Anya Wiersma (46) ziet de effecten van schulden op het dagelijks leven. Probeer maar eens rond te komen van 50 euro per week.

Eind vorig jaar werd Wiersma, al dik twaalf jaar medewerkster van de TussenVoorziening in haar woonplaats Amersfoort én in Utrecht, verkozen tot Schuldhulpverlener van het Jaar, een titel die voor het eerst werd vergeven.Om zo het schuldenvraagstuk onder de aandacht te brengen?

,,Ja, dat is echt een groot probleem. We hebben het niet alleen over schulden, maar ook over mensen in kwetsbare financiële posities. Geldstress dus. Dat het geld op is voordat weer inkomen binnenkomt, waardoor geen eten meer in huis is of je met schulden zit die betaald moeten worden. Dat geeft onrust en stress. En als dat lang duurt, zorgt het voor kortsluiting in je hoofd en dan daalt je IQ.’’ Klik hier door voor het volledige artikel in het AD van zaterdag 6 april jl.

Terug naar nieuws