Uitdaging: kunnen omgaan met geld

Financieel zelfredzaamheid


Voor zelfstandig wonende jongvolwassenen met lichte verstandelijke beperkingen (LVB) kent het dagelijks leven veel uitdagingen. Een van die uitdagingen is het omgaan met geld. Gemeente Nijmegen wil graag weten hoe deze groep Nijmeegse inwoners daarbij het beste ondersteund kan worden. Onderzoekers van de HAN gingen dit na in samenwerking met drie co-onderzoekers met een lichte verstandelijke beperking.

Resultaten van het onderzoek Wat ze leerden van het onderzoek, werd verwerkt in verhalen van jongvolwassenen, een onderzoeksrapport en in informatiefilmpjes met tips. De informatie is bedoeld voor jongvolwassenen met LVB, mensen die moeilijk lerend zijn, (aankomend) professionals, de gemeente Nijmegen en (vrijwilligers)organisaties in Nijmegen die zich bezighouden met de (financiële) ondersteuning van zelfstandig wonende jongvolwassenen met LVB. Informatiefilms en tips

Er komen vier belangrijke thema’s in afzonderlijke scenes aan bod, de thema's zijn ook verwerkt in een samenvattende film. Klik hier om de hele film (7 minuten) te bekijken.

 


Terug naar nieuws