Het Grote Utrecht Stadsgesprek

17 oktober, 19.30-21.00 uur

Het Grote Utrecht Stadsgesprek op 17 oktober gaat over Armoede, Voedsel en Gezondheid en hoe dit van generatie op generatie doorwerkt. Het vindt plaats na het Grote Utrecht Stadsdiner, in de bibliotheek op de Neude. Gratis toegankelijk, inloop vanaf 19.30 uur. Stadsgesprek reserveren hier.
Ook via een livestream te volgen in de hele stad.

Praat mee over hoe mensen in kwetsbare posities hun weg vinden in een steeds meer onpersoonlijke samenleving, die gebaseerd is op schaalgrootte, marktdenken en zelfredzaamheid.
Onder leiding van culinair journalist Emina Zorlak en verslaggever Jordi de Jong gaan diverse gasten in gesprek over armoede en gezondheid. Wat zijn de oorzaken en gevolgen, en hoe doorbreek je de vicieuze cirkel?

Gasten

Gasten zijn onder meer:

  • Marcel Vonk (ervaringsdeskundige), Tamara Madern (lector Schuldpreventie HU), Jasper en Vanessa van Egeren. Zij gaan in gesprek over hoe armoede van generatie op generatie wordt doorgegeven. Wat zijn oorzaken en gevolgen en hoe doorbreek je dit?
  • Guusje Weber (antropologe), Joep Jagtman (Groente en fruitbrigade van de Voedselbank) en Fatima praten met onder meer iemand uit de Emigratiegeneratie over wat samen eten en koken betekent voor je welzijn en veerkracht. Hoe ging dat vroeger en hoe is het nu? En hoe doe je het gezond met weinig geld?
  • Dennis van Elten (ervaringsdeskundige) en Ineke van Dijk (ervaringsdeskundige, vrijwilliger bij Meetellen in Utrecht), Zehraa Al Amari en Robert Dasovic vertellen hoe opgroeien en leven in armoede van invloed is op je gezondheid, mentaal en fysiek. Wat geeft de ene generatie door aan de volgende? En wat is de invloed van social media op je zelfbeeld?
  • Wethouder Sociale Zaken Linda Voortman reflecteert op de verhalen, en verzorgt een nawoord.

  • Stadsgesprek reserveren hier.
  • Vóór het Stadsgesprek vindt het Stadsdiner plaats. Dat is van 18.00 tot 19.30 uur in restaurant NODA, op de 2e etage in de bibliotheek. Reserveren voor het diner hier.

Klik hier voor een overzicht van activiteiten in de Maand van het delen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux