Nieuwe website Cliëntenplatform Participatiewet Utrecht

Nu ook met spreekuren voor mensen in de bijstand

Het Cliëntenplatform Participatiewet Utrecht (CPU) heeft een nieuwe website. Daar staat actuele informatie over onder andere spreekuren in de wijk, adviezen aan de gemeente en verslagen van vergaderingen. Op de website staat niet alleen informatie voor Utrechters in de bijstand, met beschut werk of gedeeltelijk arbeidsongeschikt, maar er kunnen ook signalen en reacties gegeven worden. De website is te vinden op: https://clientenplatformutrecht.nl/

Voor wie is de website?

De website richt zich op iedereen in de Participatiewet. Deze wet geldt voor iedereen die geen of onvoldoende inkomen heeft en geen recht heeft op een andere uitkering. De gemeente moet iedereen ondersteunen bij het vinden van (geschikt) werk, ook degenen die ziek zijn, een beperking hebben of net in Nederland zijn.

Wat doet het CPU?

Het CPU is er voor iedereen die hulp of een uitkering krijgt via de Participatiewet. Het CPU laat de stem van de mensen die onder de Participatiewet vallen, horen aan de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Utrecht die de regels van de Participatiewet uitvoert. Zo kunnen ambtenaren beleid maken dat echt leidt tot werk en ondersteuning bieden aan iedereen die dat nodig heeft en wil en kan werken. Ook zetten zij zich in voor de mensen die gebruikmaken van de U-pas.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux