Sint Maarten Parade 2024

9 november Parade naar de Dom

De Sint Maarten Parade 2024 vindt plaats op zaterdag 9 november. Thema dit jaar is ‘van generatie op generatie.’ Het belooft een fantastische editie te worden vol zang, muziek, lichtsculpturen, dans, performance en mooie, zelfgemaakte lampions.

De Domtoren is eind 2024 na een jarenlange renovatie weer ontdaan van zijn dikke jas aan bouwsteigers. Na aankomst van de Parade wordt de toren feestelijk ‘teruggegeven’ aan de stad en barst op het Domplein een groot feest los.

Route

De Sint Maarten Parade gaat om klokslag 18.00 uur van start in het Wilhelminapark en eindigt op het Domplein.

De beste plek voor mensen om te komen staan is de Maliebaan. Daar hebben we veel ruimte. We gaan de bomen langs de Maliebaan ook uitlichten en plaatsen daar een aantal sculpturen.

Rolstoelentribune en blindentolk

Op de hoek van de Maliebaan en Nachtegaalstraat komt een speciale rolstoeltribune. Met ook een blindentolk. Mensen die minder goed ter been zijn en de mensen die minder goed kunnen zien, kunnen zich opgeven bij Cathelijne Feenstra, cathelijne@sharingartssociety.com. Zij krijgen dan een paar dagen van tevoren nog een brief met instructies.

Koningin Máxima en burgemeester Dijksma

Koningin Máxima is op zaterdag 9 november 2024 aanwezig bij de officiële oplevering van de Domtoren. Samen met burgemeester Sharon Dijksma onthuld koningin Máxima de nieuwe verlichting van de Domtoren. Tijdens de onthulling speelt de stadsbeiaardier op het carillon van de Domtoren. Hierna kijken Koningin Máxima en de burgemeester naar de binnenkomst van de Sint Maarten Parade.

Klik hier voor een overzicht van activiteiten in de Maand van het delen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux