Het leven voor een iemand met weinig geld is al duur genoeg. Wie dan ook nog een ziekte of aandoening heeft, betaalt daar voor de rekening. Door hoge zorgkosten komen minima regelmatig (verder) in de problemen. Maak daarom gebruik van genoemde bespaartips!
Bij dit Steunpunt herstelt u in uw eigen tempo en op de door uw gekozen manier. U kunt hier terecht in geval van psychisch lijden, stress, eenzaamheid of gevoelens van zinloosheid. De ondersteuning is geheel gratis.
Tandheelkundige zorg aan kinderen tot 18 jaar vanaf de eerste tand. De nadruk ligt op preventie en voolichting over mondverzorging en voeding. Onverzekerde kinderen zijn ook welkom bij JTZU. Daarnaast komt hun mobiele tandartspraktijk bij 23 scholen langs.
Gratis advies over het oplossen van zorgverzekeringsschulden en het afsluiten van een zorgverzekering
In het HU Gezond&Wel Centrum bieden studenten Huidtherapie, Logopedie, Mondzorg, Oogzorg (Optometrie en Orthoptie), Tandprothetiek en Fysiotherapie advies en behandeling onder de deskundige begeleiding van docenten. Hierdoor is de kwaliteit van behandelingen gegarandeerd. Door de onderwijssituatie duurt een behandeling vaak wel wat langer. De behandelingen zijn – met uitzondering van Tandprothetiek – gratis. Door uw deelname draagt u bij aan het onderwijs van toekomstige zorgprofessionals van deze faculteit van de HU.
Heeft u te maken met zorgkosten, die niet zijn vergoed? En hebt u een beperking of chronische ziekte? Misschien kunt u een tegemoetkoming in uw zorgkosten krijgen. Dit is een jaarlijks bedrag van € 200. U kunt de vergoeding voor deze kosten telkens vanaf april in het lopende jaar aanvragen.
Eén op de tien vrouwen en meisjes heeft niet altijd geld om maandverband of tampons te kopen. Je spreek dan van menstruatiearmoede. Het gebrek aan menstruatieproducten brengt schaamte, maar ook sociaal isolement en gezondheidsproblemen met zich mee. Om dit een halt toe te roepen worden er gratis producten via MUP’s beschikbaar gesteld.