Op naar een kansrijke toekomst?!

Op dinsdag 17 oktober, Wereldarmoededag, organiseerden wij samen met FC Utrecht, voetbalvereniging Sterrenwijk en vele anderen een sport, spel en cultuurdag voor kinderen en jongeren met een kleine beurs. Maar liefst 120 kinderen togen naar het FC Utrecht stadion om daar van dichtbij een echte training mee te maken van het eerste elftal. ’s Middags waren er voetbalclinics, dart, kickboks, jambé, rap en dance workshops. Aan het einde van de middag kwam Jean-Paul de Jong, trainer van FC Utrecht, langs om samen met Jules van Dam de dag af te sluiten. Als verrassing kreeg elk kind twee vrijkaartjes voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen NAC op zondag 29 oktober.

Vanaf 17 uur werd het festival voortgezet in Kytopia, het oude Tivoli, waar de eerste bezoekers zich al vroeg voor de deur verzamelden. Het werd een gezellige avond met een heerlijk driegangendiner (naar keuze), swingende maar ook ingetogen muziek én inhoudelijke bijdragen. Op het hoogtepunt van de avond waren er eveneens meer dan 120 bezoekers binnen.

Marry Mos (secretaris Armoedecoalitie) kijkt tevreden terug op de armoedeweek en het afsluitende festival. “Er zijn veel kinderen en jongeren uit de doelgroep bereikt. Dat is best knap. Belangrijkste thema’s die in de week naar voren kwamen zijn: schaamte en taboe; onbekendheid van regelingen en mogelijkheden, en noodzaak om complexiteit van de regelingen aan te pakken. De komende tijd gaat de Armoedecoalitie samen met de verschillende partners met de uitkomsten aan de slag”.