Hoe kom ik aan een U-pas en wat ik daar nu allemaal precies mee ‘betalen’? En kan ik met deze pas écht voordelig fietsen voor mijn kinderen aanschaffen? Deze en andere vragen over de U-pas krijgen de vrijwilligers van de Armoedecoalitie vaak te horen. Zij geven hier graag een antwoord op op 20 april wanneer zij met de rijdende straattafel in Kanaleneiland zijn te vinden.
Op die dag staan zij tijdens de wekelijkse markt voor de AH bij het groot winkelcentrum Kanaleneiland. Van 12 tot 14 uur kunnen mensen met hen en elkaar in gesprek over armoede en wat dat in de praktijk betekent. De vrijwilligers van de coalitie bieden een bakkie troost en geven adviezen op het gebied van armoede.

Voor mensen met een kleine beurs zijn namelijk allerlei voorzieningen en regelingen in het leven geroepen. Zo bestaan er diverse fondsen die willen bijdragen in de kosten voor sport, school, toneel- of muzieklessen voor kinderen. Daarnaast kunnen mensen met een kleine beurs in de regel een beroep doen op individuele inkomenstoeslag en een tegemoetkoming van € 200 bij hoge zorgkosten. De vrijwilligers van de Armoedecoalitie weten er meer over te vertellen.

Met deze activiteit willen zij armoede een gezicht geven en een positieve verandering bewerkstelligen. En voorkomen dat mensen met een kleine beurs in een neerwaartse spiraal terecht te komen die hen buiten de samenleving plaatst. Verschillende partijen – waaronder de Armoedecoalitie – maken hier een vuist tegen.

Nadere informatie
Voor meer informatie kijkt op www.armoedecoalitie-utrecht.nl. Heb je vragen of wil je een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Tilly Prinsen, email: tillyoba@yahoo.nl of Tonio Bozelie tel: 030-2328831; email: toniobozelie@gmail.com.