De langdurige armoede neemt toe, aldus het CBS. In het Utrecht steeg in 2017 het aantal gezinnen dat in Utrecht in armoede leeft eveneens – al is dat wat minder dan voorgaande jaren. De 9900 kinderen die opgroeien in een dergelijk gezin, zijn daardoor vaak geen lid van een (sport)vereniging en gaan minder vaak op vakantie, en maken minder uitstapjes. Thuis is er weinig geld voor nieuwe kleren, internet of iedere dag een warme maaltijd. Voor hun ouders is het vaak sappelen om het hoofd boven water te houden. En onverwachte uitgaven zoals een gestolen fiets, versleten schoenen of kapotte wasmachine vormen forse (financiële) tegenvallers.

Leeft u van een kleine beurs en wilt u hierover uw hart luchten? Hebt u gehoord over bepaalde voorzieningen en regelingen, maar weet u daar het fijne niet van? Kom dan op vrijdag 26 januari naar de rijdende straattafel van de Armoedecoalitie in Overvecht. De vrijwilligers bieden u daar een bakkie troost, verhalen en adviezen op het gebied van armoede. Zo kunt u bij hen een flyer met (bespaar)tips en regelingen voor jongeren en ouders met een minimuminkomen halen. 

Zo kunt u bijvoorbeeld voor kinderen met de U-pas een fiets, schoolkamp of zwemlessen regelen. Bovendien bestaan er diverse fondsen die willen bijdragen in de kosten voor sport, school, toneel- of muzieklessen. De mensen van de Armoedecoalitie vertellen u hier graag meer over. Zij staan op de 26e met de rijdende straattafel op het plein bij de HEMA bij winkelcentrum Overvecht. Van 14 tot 16 uur kunt u daar met hen en elkaar in gesprek over armoede en wat dat in de praktijk betekent.